nl
  • en
  • nl
  • hi
  • zh-CN
  • ru
  • de
  • es
  • fr

TIPS Huis financieren/verbouwen? Begin met rekenen!

21 May 2021

Nieuws

Wil jij als starter je eerste huis kopen? Of ga je je huidige woning verbouwen of verduurzamen? Dan is het handig, dat je weet welke financiële en fiscale regelingen er zijn om de financiering ervan rond te krijgen. In deze blog geven we je een paar handige tips. 


Maar klop vooral ook eens aan bij onze Hypotheekshop voor een vrijblijvend, verkennend gesprek. De hypotheekadviseurs van onze Hypotheekshop kunnen je precies vertellen wat ze allemaal voor je kunnen doen. En wat financieel wél en wat niet mogelijk is. Onze hypotheekadviseurs zijn bovendien erkend adviseur duurzaam wonen. Ze kunnen daarom uitstekend adviseren over verbouwing en verduurzaming van woningen en over alle ins en outs rondom de financiering daarvan. 


Ik wil mijn huis financieren


STARTERS – Welke financiële mogelijkheden zijn er?

Om een huis te kopen is het handig als je ook wat eigen geld hebt. Ben jij een starter op de woningmarkt? Dan is dat natuurlijk best lastig. Daarom hebben wij voor jou een aantal bruikbare tips op een rijtje gezet, zodat ook jij binnenkort de trotse eigenaar van een passende woning kunt  zijn. 


STARTERS - Onze financiering-TIPS

Hoe goed heb je al uitgezocht wat er financieel mogelijk is? Weet je al welke financiële of fiscale regelingen er zijn? Heb je bijvoorbeeld recht op een starterslening? Zijn je ouders misschien bereid (en in staat) om een belastingvrije schenking te doen? Moet je nog een studieschuld afbetalen? Zorg dat je dit allemaal al hebt uitgezocht, als je advies gaat inwinnen bij onze hypotheekadviseur. Het zou zo maar kunnen dat er méér mogelijk is dan je dacht! 


STARTERS – Onze hypotheek-TIPS

Stap 1: Lees je goed in en laat je informeren over het afsluiten van een hypotheek. Weet je al wat een startershypotheek is en wat een Nationale Hypotheek Garantie betekent? Met die kennis op zak zul je goed voorbereid het gesprek met de hypotheekadviseur in gaan. Hier vind je onze hypotheektips voor starters.  


De hypotheekadviseur helpt je op weg!

Wist je dat je gewoon een verkennend en vrijblijvend gesprek kunt aanvragen met de hypotheekadviseurs in onze Hypotheekshop? Doen dus! Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. De hypotheekadviseur vertelt je dan precies wat hij allemaal voor je kan doen. En wat financieel wél en wat niet mogelijk is. Met die kennis op zak kun je veel gerichter een woning zoeken. 


Ik wil een verbouwing financieren


Een bouwdepot, wat is dat?

Heb je de woning van je dromen gevonden, maar moet er ook verbouwd worden? Misschien wil je bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, keuken of een uitbouw. Dan kun je dit vaak meteen via je hypotheek financieren. Het deel van het hypotheekbedrag dat je gebruikt voor de verbouwing wordt dan in een bouwdepot gezet. Dat is een soort potje dat speciaal gereserveerd is voor de bouw of verbouw van je woning. Vanuit dit potje betaal je de rekeningen voor de verbouwing van je bestaande huis of voor de bouw van een nieuwbouwhuis. Je mag dat geld dus nergens anders voor gebruiken. Een bouwdepot voor de verbouwing van een bestaande woning heeft een looptijd van zes maanden. Als je een bouwdepot afsluit, mag je in je belastingaangifte een aantal kosten aftrekken. Hierdoor betaal je minder belasting.


Ik wil verduurzaming van mijn woning financieren

Wil je je huis verduurzamen? Ook dat kun je financieren. Onder verduurzamen valt bijvoorbeeld het isoleren van je huis, of het plaatsen van dubbelglas, zonnepanelen of een warmtepomp. Als je je huis gaat verduurzamen, realiseer je minder energieverbruik en dus krijg je een lagere energierekening. Na verloop van tijd heb je je investering er dan uit. 

De hypotheekadviseurs van onze Hypotheekshop kunnen je precies vertellen wat ze allemaal voor je kunnen doen. En wat financieel wél en wat niet mogelijk is.